Александър Велики май видял НЛО

Древни текстове разказват за срещите на завоевателя с извънземни

Мистика
10:47 - 28 Юни 2024
2186
Александър Велики май видял НЛО

Александър Велики и неговата армия може да са се сблъскали с извънземни по време на своите завоевателни кампании. За това разказват новооткрити текстове от древността, пише Listverse.com.

Най-впечатляващото предполагаемо наблюдение се случва през 329 г. пр. н. е., когато армията на Александър се готви да пресече река Инд. Според текстовете войниците виждат „два огромни блестящи сребърни щита, бълващи огън по краищата“.

Твърди се, че тези обекти многократно бомбардират армията, причинявайки паника сред хората и животните. След това „летящите щитове“ изчезват толкова бързо, както и изведнъж се появяват.

Седем години по-късно армията на Александър отново става свидетел на появата на два неизвестни обекта. Според текстовете един от обектите изпраща лъч светлина в градската стена, разрушавайки я. След това обектите изчезват, позволявайки на армията на Александър да превземе града.

Въпреки че тези предполагаеми наблюдения са документирани в древни текстове, историците и съвременните изследователи се отнасят скептично към тях. Мнозина смятат, че това са апокрифни легенди, създавани през вековете. Някои изследователи обаче допускат, че историите може да съдържат известна истина.

Тези текстове предоставят интригуващи доказателства за възможен контакт между древни цивилизации и извънземни същества, твърдят изследователи на НЛО. Въпреки че човек не може да бъде сигурен в истинността на разказите, те със сигурност заслужават допълнително проучване.