Алгафари: Борисов надхитри ПП-тата кой да е еврокомисар

Топ
16:03 - 11 Септември 2024
2636
Алгафари: Борисов надхитри ПП-тата кой да е еврокомисар

Разговор за опит да се направи нещо след изборите няма да се случи. Това прогнозира от екрана на БНТ политическият пиар и писател Нидал Алгафари, посочвайки какъв би бил възможният изход от политическата криза и решенията, които трябва да се вземат за нейното преодоляване.

Той прогнозира още, че ако политическите лидери не се разберат, а според него това е невъзможно, скоро пак ще има избори: "Ясно е, че след три месеца, ще има отново избори“.

“Една-единствена промяна е необходимо да се промени, каза я Любен Дилов преди две или три събрания - цифрата 4 става 8, 8% бариера за влизане в парламента. Така ще влязат две или три партии“, посочи Алгафари каква промяна е необходима в Изборния кодекс и може ли такава промяна, да доведе до решение на кризата.

"Борисов в момента подава ръка и се опитва да спаси нещо“, отсече той.

“ППДБ няма да подкрепи първия, който ще е ГЕРБ, чакат втория мандат, който ще е у тях и взимат цялата власт“, коментира той и ходовете на партиите след изборите.

“Оказа че, човекът, който познава европейската политика, е Бойко Борисов. Той знаеше, че българският еврокомисар, ще е жена и издигна жена - Екатерина Захариева. ППДБ сбъркаха, че пуснаха мъж. Да, има качества... Борисов успя с политическа ловкост да направи така, че българският еврокомисар, да е от неговата партия“, коментира Алгафари и избора на български еврокомисар.