Алла Пугачова написа завещанието си

Руската естрадна прима се завърна в Русия, но дали ще остане да живее там

Легенди
16:23 - 05 Септември 2022
7300
Алла Пугачова написа завещанието си

Руската естрадна прима Алла Пугачова се е завърнала в Русия, за да подпише завещанието си, което отдавна вече е било съставено, съобщи вестник "Комсомолска правда“, като цитира близка до певицата.

Още в първите дни на войната срещу Украйна, на 28 февруари, поп кралицата, съпругът й Максим Галкин и двете им деца заминаха в Израел и въпреки казаното от нея, че пребиваването им там е по здравословни причини, всички бяха наясно, че Пугачова явно ще избере живота в чужбина.

Според волята на 73-годишната изпълнителка на "Милион алени рози" извънградската вила на язовир „Истра“ на 56 км от Москва – любимо място за луксозна почивка на столичани, остава за внука на Примадоната, актьора и музикант Никита Пресняков. Неговата баба му подарява и четиристаен апартамент в центъра на Москва.

За майка му, дъщерята на Алла Борисовна – естрадната певица и актриса Кристина Орбакайте, е предвидено петстайното жилище на „Тверская“ – най-главната улица в сърцето на руската столица, център на забавленията и нощния живот. Почти всички сгради там са исторически забележителности, обитавани в миналото от бележити руски интелектуалци и творци. Пугачова е подсигурила с недвижими имоти племенника си - сина на брат й и неговия син.


Отпреди е известно, че съпругът на певицата – шоуменът Максим Галкин, се води единствен собственик на „замъка“ в село Гряз в Подмосковието, където семейството живее. Той е притежател на няколко парцела земя, върху които е разположена резиденцията.

През май елитният брокер на недвижими имоти Андрей Ковальов разкри, че в кризата с войната в Украйна цената на обекта е паднала пет пъти и сега замъкът може да бъде продаден за 100-150 милиона рубли (около 1,6 – 2,5 милиона евро).

Децата на двойката – 8-годишните близнаци Лиза и Гари, също били обезпечени с имот. Не се знае на кого точно ще се падне още едно притежание на кралицата на руската естрада – апартамент на 300 кв. м площ в артистичния район „Арбат“.

Пугачова и съпругът й, който открито критикува политиката на Кремъл, почти веднага след началото на интервенцията в Украйна заминаха за Израел, а след няколко месеца – за латвийския курорт Юрмала.

В момента Максим Галкин е на европейско турне, а завръщането на певицата на 27 август бе документирано с появата й пред московския бутик на дизайнера Игор Гуляев. Той публикува в социалните мрежи кадри, на които тя отваря с ритник вратата на колата под изумения му възглас: „Не мога да повярвам на очите си, нима това си ти!“, на което звездата отговаря, че е била на почивка, за да се погрижи за здравето си.

Междувременно наскоро Алла Пугачова, която избягва да прави публични изявления относно руската интервенция в Украйна, отговори индиректно на режисьора Никита Михалков, който многократно порица артистите, напуснали Русия от началото на така наречената „спецоперация“.

В Инстаграм певицата публикува откъс от неговия филм „Робиня на любовта“ (1976), в който героинята на актрисата Елена Соловей говори: „Господа, вие сте зверове! Господа, вие ще бъдете навеки прокълнати от родината си, войници!“. Към него изпълнителката на хита „Милион алени рози“ е написала: „Прекрасен филм, прекрасен режисьор. Къде ли изчезна прекрасният Никита Сергеевич Михалков?“.

От години Пугачова притежава и вила в луксозното ваканционно селище Кесария в Израел. Заради имението с 14 спални и отделна къща за прислугата звездата смяташе да поиска израелско гражданство още през 2015 г. Причината е, че подобни имоти, притежание на чужденци, се облагат с много по-високи данъци от тези на местните жители. 

Алла Пугачова и Максим Галкин са щастливо женени вече 20 години. Той е с 27 години по-млад от нея и с 5 – от дъщеря й, но това не пречи на любовта им. От 8 години двамата се радват на близнаците Лиза и Хари, родени от сурогатна майка. Интересното е, че Филип Киркоров запознава певицата и шоумена, а по същото време той е женен за Пугачова.