Ало, Рашков: Мутри в униформи смляха мъж в Перник, обвинени няма

Lupa.bg алармира - ченгетата потрошиха Светлин Георгиев с юмруци и електрошокови палки заради пияния баща на техен колега

Изповеди
12:24 - 20 Юни 2022
13102
Ало, Рашков: Мутри в униформи смляха мъж в Перник, обвинени няма

Lupa.bg подава сигнал до вътрешния министър Бойко Рашков с искане за незабавна проверка на негови служители в Перник, които са повече мутри от 90-те години, отколкото полицаи и служители на реда.

Наш читател сподели кървава случка отпреди 3 години, в която ченгета-побойници буквално са потрошили без никаква причина Светлин Георгиев по сигнал на кьоркютук пияния баща на техен колега на висок пост в местната полиция.

Зверството се разиграва навръх празника на Перник на 19 октомври 2019 г. Тогава на площада в центъра са опънати мобилни скари с маси и пейки, на които хората да хапват и пийват.

Край една такава трапеза сяда семейството на Светлин – неговата съпруга, 11-годишната им дъщеря, тъщата, техни приятели. На масата до тях се чекне пиян-залян В.А, баща на ръководител на група към ОДМВР - Перник с инициали П.А., в компанията е снаха му – благоверната на синчето в МВР.

Сядайки, таткото на ченгето нападнал с обидни думи и без никакъв повод младеж от съседната компания: „М., си е*ати педе**ста”. Мъжът, обаче, не се подал на провокацията, обърнал се и казал само: „Бъди жив и здрав”.

В този момент към семейството си се присъединил и Светлин Георгиев, който седнал на масата около скарата с гръб към алкохолизирания полицейски баща. Под влияние на шишето, обаче, В.А. започнал да ръчка с лакти новопристигналия. За да не стават циркове, Светлин се преместил, но фирканият чичак продължил да се заяжда, обясни източникът на Lupa.bg.

В един момент ситуацията ескалирала, след като възрастен мъж от ченгесарската компания станал и без абсолютно никаква причина праснал зверски шамар на тъщата на Георгиев, която паднала на земята.

Скандалът вече избухнал, затова снахата на бабаита се обадила на мъжа си П.А., който пристигнал на мястото да „спасява” впиянчения си баща в компанията на седем униформени, сред които В.Б., А.С., М.М., ,Ж.Д., и П.П.

Пред тях фирканият чичка посочил Светлин Георгиев като виновник за разпрата, при което униформените гавази извадили електрошокови палки и започнали зверски побой над „виновника”.

В резултат на изтезанията Светлин лежи в болница 45 дни със счупени ребра и множество изгаряния от ел. палките…

След нечовешкото меле едно от ченгетата има наглостта да се обади на бащата на своя пряк шеф и угоднически да му каже: „Знаеш, че съм безскрупулен, ако окажеш, ще подредя и жената”, визирайки съпругата на Светлин Георгиев, потвърди информаторът на Lupa.bg.

Вероятно повод за заканата е фактът, че жената станала пряк очевидец на кървавото меле. В крайна сметка и двамата били арестувани пред очите на 11-годишната им дъщеря, която е оставена самичка на площада.

Потресаващата случка не свършва дотук - пострадалият от милиционерската агресия перничанин си извадил всички необходими медицински освидетелства, доказващи счупени ребра и множество наранявания, заради които прекарал траен болничен поради нетрудоспособност.

Близо три години след полицейското насилие ченгетата-биячи, обаче, още не са изправени пред съда, независимо от всички доказателства.

А те са много: записи на охранителни камери, свидетелски показания от седем (7) човека, станали очевидци на непредизвиканата агресия и извършено разпознаване на униформените мутри, доказващо тяхното участие.

Какво прави прокуратура с доказателствата? Мълчи и укрива престъпниците. Оказа се, че напук на очевадните факти и разпознатите престъпници със значки от МВР, държавното обвинение води досъдебно производство срещу… „неизвестен извършител”.

Заради жестокостта, която повече приляга на бананова държава от Третия свят, в Перник ще бъде проведен масов протест срещу чадъра над полицаите-агресори, който Lupa.bg своевременно ще отрази.