Андреа Бочели пее в Миланската скала за Великден

Заради пандемията залата ще е без публика

Култура
17:35 - 07 Април 2020
3110
Андреа Бочели пее в Миланската скала за Великден

Световноизвестният италиански певец Андреа Бочели ще изнесе концерт на 12 април, когато католиците по света празнуват Великден. Концертът ще бъде в Миланската скала, където по повод пандемията няма да има публика, заяви кметът на Милано Джузепе Сала, цитиран от БГНЕС.

"Преди няколко дни му се обадих и Бочели потвърди присъствието си. Това означава, че в 7:00 часа на Великден той ще бъде в Миланската скала и ще изпълни някои произведения, свързани с духовния празник. Катедралата ще бъде празна, но в режим на стрийминг ще подарим гласа му на целия свят", каза кметът на Милано във видео послание към съгражданите си чрез Facebook.

Сала също изрази надежда, че изходът от извънредната ситуация, свързана с коронавирусната епидемия в Италия, ще започне със "социално-икономическата столица" на страната - Милано.

В сряда италианският премиер Джузепе Конте обяви подписването на правителствено постановление, според което мерките за ограничаване на разпространението на коронавируса в Италия са удължени до 13 април.