Андрей Гюров: Още не сме решили дали ще изпълним мандата

Работим върху състава и структурата на кабинета, заяви парламентарният шеф

Политика
14:12 - 04 Януари 2023
2073
Андрей Гюров: Още не сме решили дали ще изпълним мандата

Продължаваме промяната още не е решила дали може да върне мандата за правителство на президента Румен Радев преди следващия вторник. Тогава е крайният срок номинираният за премиер Николай Денков да предложи структура и състав на Министерски съвет.

В петък парламентът ще гласува декларацията с приоритети на "Продължаваме промяната", която партията представи като тест за подкрепа на нейно правителство. Заявките на партиите досега сочат, че документът получава одобрението само на "Демократична България". Или с други думи, ако мнозинството не подкрепи декларацията, "Продължаваме промяната" би следвало най-късно във вторник да върне мандата неизпълнен.

"Тук става въпрос за един-два дни. Ако в петък не бъде подкрепена декларацията, най-вероятно ще върнем мандата неизпълнен. Дали това ще стане в понеделник или вторник не можем да кажем отсега", каза председателят на парламентарната група Андрей Гюров в отговор на въпрос на колегите от "Дневник" за нагласите на "Продължаваме промяната" за връщането на мандата предсрочно.

"Има вариант да получим подкрепа, засега усилията ни са концентрирани върху това да предложим ясни теми и след това. Работим върху състава и структурата на кабинета. На този етап не говорим с никоя от партиите за министри. Това правителство трябва да има ясен политически гръбнак, който ще бъде от "Продължаваме промяната", и сме отворени за предложения от други партии, които биха подкрепили правителството, да предложат хора-експерти от своята област".