Андрей Райчев: Радев не готви своя партия

60% мислят като Радев, 20 на сто - като правителството, заяви социологът

Топ
18:05 - 18 Юли 2023
2015
Андрей Райчев: Радев не готви своя партия

60% мислят това, което казва Радев - 20% мислят това, което правителството говори. Има дълбочинно разцепление в България и то се засилва. Това каза социологът Андрей Рачев в предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви.

По думите му Радев е набутан в ролята на опозиция, заради съюзяването на противниците в лицето на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Според Райчев обаче Радев не готви своя партия.

Има парадоксално нещо - ПП - либералите, дойдоха на власт. Те се озлобяват повече от другите - по-резки неща казват. Злобата на тези, които взеха властта, нараства. Защо? Защото знаят, че властта им е дадена на ужким, каза още той. И допълни, че във всеки един момент Бойко Борисов може да оттегли подкрепата си, И те подсъзнателно се дразнят от това.

Андрей Райчев обясни, че по темата за украинският дебат България изостава от реалността и е на нивото отпреди 6 месеца. След срещата на НАТО във Вилнюс и изявлението на Байдън няма такъв въпрос, каза още той. 

"Байдън каза много учтиво: "Путин загуби войната", което значи "аз спечелих всичко, каквото може да се спечели от тази война". Европа е разделена от Русия от огромна военна, политическа и икономическа стена. При това положение за САЩ се случи най-хубавото възможно - Европа се залепиха за тях, Русия е отслабена, и най-важното - построен отбранителен фронт, а не нападателен. Украйна ще плаща сметката", каза социологът.