Ангел Джамбазки обеща съдействие на протестиращите родители

Политика
22:12 - 25 Октомври 2019
2812
Ангел Джамбазки обеща съдействие на протестиращите родители

Ангел Джамбазки, евродепутат и кандидат на ВМРО за кмет на София се е срещнал с представители на групата на "Родители обединени за децата" и обещал да съдейства за политически натиск за промяна на зоконодателството, което притеснява протестиращите родители срещу "Стратегията за детето".

"Разбрахме се, че след изборите започваме да работим за политическия натиск за отмяната на законодателството, което ги притеснява", написа още Джамбазки.

Сред групата на "Родители обединени за децата" бяха арх. Христо Генчев, Венета Мерк, адв. Виктор Костов и др. В срещата е участвал и Владимир Митов, председател на ВМРО - София.

Задачата на групата съветници от ВМРО е в следващия общински съвет да издири и да направи публични всички взаимодействия на общината с тези НПО-та, които са потребители на нашите пари. Според Джамбазки тези НПО-та са се напъхали във всички социални служби, а от там и в училища, в детски градини, в семействата ни. Те трябва да бъде осветени, защото са се сраснали с много общински учреждения, категоричен бе Джамбазки.

На срещата представителите очертаха част от проблемите, които ги притесняват в Стратегията за детето, която е идеологическа заплаха за традиционното семейство и ценностите, както в морално, така и в правно отношение. Според протестиращите сегашното ни законодателство е много лошо, защото понятията "дете в риск", "насилие" и "най-добър интерес" са много широко формулирани.

Ангел Джамбазки обеща съдействие на групата протестирщи родители и за законодателството, което влиза в сила от 1 януари 2020 г. с промените, които предвиждат частни доставчици на социални услуги.

"Ние няма да направим грешката да го заявим от наше име, защото така по-скоро ще Ви саботираме без да искаме. Ще направим разговор с политическите партии, ще сондираме мненията и ще се върнем обратно при Вас с отговорите, които имаме. Чак тогава, заедно с Вас ще преценим каква ще е следващата политическа и медийна стъпка", увери Джамбазки протестиращите родители.