Ангелкова не влязла бедна в политиката

09:27 - 05 Април 2019 (обновена)
1156
Ангелкова не влязла бедна в политиката

Министърът на туризма Николина Ангелкова не е влязла бедна в политиката. Това обясни самата тя в тв ефира, след като вчера Валери Симеонов я  обвини, макар и индиректно, че е купила евтин апартамент в "Овча купел". 

„Влязла съм в политиката с достатъчно средства. Мога да докажа всеки един лев, който съм похарчила”, увери Ангелкова пред камерите.

В четвъртък шефът на патриотите Валери Симеонов пусна въдица, като замеси името на министъра на туризма в "Апартаментгейт". Той намекна, че има и друг член на кабинета, който е купил имот на по-ниска цена, даде точен адрес в "Овча купел", но отказа да назове име. Много бързо стана ясно, че собственикът на имота е Ангелкова.

Така се наложи първата в туризма да дава обяснения още при кацането си на летише "София" от служебна визита в Испания. 

„Не съм очаквала, че такова внушение ще бъде направено от г-н Симеонов”, каза  Ангелкова. Тя уточни, че въпросното жилище е купено през 2008 г. с пари на родителите й на нейно име. Министърът припомни, че преди да влезе в политиката, е била на ръководни позиции в частния бизнес, където е получавала сериозни средства.

Ангелкова добави, че родителите й се занимават с частен бизнес от 1991-1992 г. "Всички доходи, както личните ми, така и на моето семейство, винаги са били надлежно декларирани с платени данъци. Така че сделката е изцяло съобразно закона и всичко е прозрачно”, беше категорична набедената министърка.

Юристката подчерта, че имотът е закупен на груб строеж и платен на пазарни цени, тъй като преди това е възложила на лицензиран оценител да направи оценка. Ангелкова увери, че е изряден данъкоплатец.