Ангелкова се спаси, няма да я махат

Политика
20:21 - 25 Април 2019
3908
Ангелкова се спаси, няма да я махат

Премиерът Бойко Борисов няма намерение да иска оставката на министъра на туризма Николина Ангелкова. Това става ясно от негово изявление по-рано в петък.

Припомняме, че името на Ангелкова бе намесено в „Апартаментгейт" преди две седмици от Валери Симеонов. Първо с намеци, а после директно назовавайки я, той обясни, че има доста подозрителни имотни покупки в последните години, при това на твърде изгодни цени. Самият Борисов тогава намекна, че чака резултатите от проверката, за да реши дали да освободи Ангелкова. Сега обаче явно е размислил.

„До този момент в нищо не са уличили министър Николина Ангелкова", коментира на Разпети петък Бойко Борисов. Той добави, че ако бъде доказана вината й, тогава ще поиска и нейната оставка. Засега обаче до това нямало да се стига, тъй като Ангелкова е обяснила на премиера ситуацията и е донесла всичките необходими документи.

„Стандартът „ГЕРБ“ е този: ако я уличат, ако е виновна, тогава си заминава... Защото ние не гоним ей така, урбулешката, защото така трябва“, каза той.

Ден по-рано Борисов коментира и имотните казуси около вицепремиера и военен министър Красимир Каракачанов. „От ГЕРБ всички до един подадоха оставки. За другите партии – те си отговарят ", каза той. Тези дни стана ясно, че Каракачанов си е купил мезонет в София на ниска ниска, а освен това не е декларирал тераса от 117 кв.м., подобно на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев. Имотната придобивка е излязла на Каракачанов само по 380 евро на кв.м. По същото време апартаменти в същата кооперация са се продавали срещу над 1200 евро на кв.м.