Арест за двама бургаски дилъри

Общество
16:42 - 23 Юни 2023
1690
Арест за двама бургаски дилъри

Бургаският апелативен съд остави в ареста двама братя от Ямбол, обвинени в производство, притежание и разпространение на наркотици. Определението е окончателно, съобщиха от пресцентъра на съдебната инстанция.

Николай Ж. и Христо Ж. са обвинени, че в условията на продължавано престъпление и съучастие, в жилище в Ямбол са произвели и държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества. В жилището са открити 24 пакетчета метамфетамин, две от тях са разпространени, посочват от съда.

Взетата от Окръжен съд – Ямбол първоначална мярка за неотклонение „задържане под стража“ е обжалвана от двамата обвиняеми. Апелативните магистрати намират жалбите за неоснователни и определението на ямболския съд е обосновано и законосъобразно, допълват от по-висшата съдебна инстанция.

Според повдигнатите им обвинения, законът предвижда наказание от 2 до 8 години лишаване от свобода и глоба от 5 000 до 20 000 лева. Съществува опасност обвиняемите да се укрият или извършат ново престъпление, ако не бъдат под стража. Двамата имат предишни осъждания за престъпления от общ характер, посочва още в мотивите си въззивният съдебен състав.

В края на март по искане на Окръжна прокуратура - Ямбол бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на други двама души, обвинени за това, че противозаконно държали с цел разпространение над 13 килограма канабис, както и за участието си в престъпна група, която се занимавала с държане и разпространение на марихуана.