Арест за трима, ограбили и мушкали с ножица самотник в Септемврийци

Общество
12:50 - 19 Декември 2022
1266
Арест за трима, ограбили и мушкали с ножица самотник в Септемврийци

Тримата мъже, обвинени за побой и грабеж над 59-годишен самотник от село Септемврийци, остават в ареста.

По искане на районната прокуратура в Монтана районният съд в Лом е издал постоянна мярка за задържане на тримата, съобщава БТА.

Нападението срещу Светослав С. (59 г.) е станало в нощта на 14 декември. Тримата нападатели – Л. С. (45г.), Н. Н. (27г.) и Я. В. (31г.) са нахлули в дома му към 0:30 часа и до 2:00 часа са го били и измъчвали да каже къде държи парите си.

С ножица са му нанесени порезни рани по ръцете и пръстите, получил е и множество удари по главата. Нападателите са си тръгнали с 650 лева, които стопанинът имал.

В момента той е настанен в болница, няма опасност за живота му, съобщи районният прокурор на Монтана Емил Овчаров. Той уточни, че за това деяние обвиняемите могат да получат до 10 години затвор и заяви, че прокуратурата ще действа остро, тъй като подобни грабежи са нетърпими за обществото и не бива да остават безнаказани.

Прокурор Овчаров обяви, че полицията е намерила част от парите у тримата задържани, има и веществени доказателства за вината им. Те са направили самопризнания.

От областната дирекция на МВР в Монтана съобщиха, че грабежът е четвърти в региона за тази година, като всичките  са разкрити. През миналата година е имало 10 грабежа, от тях са разкрити шест.

Грабежите, кражбите и повечето от другите престъпления в Монтанско намаляват заради активната превантивна работа на полицията и проведените множество специализирани полицейски операции за противодействие на битовата престъпност, трафика на хора, транспортните престъпления, заявиха от полицейската дирекция в Монтана.