Арестуваха бивш човек на Очите на бензиностанция в Бургас

През 2018 година Георги Илиев е бил задържан за участие в организирана престъпна група

Топ
11:55 - 08 Юли 2020
3038
Арестуваха бивш човек на Очите на бензиностанция в Бургас

39- годишен криминално проявен бургазлия на име Георги Илиев е задържан преди минути за лихварство от служители на отдел „Криминална полиция” към ОДМВР  Бургас и Специализираните полицейски сили, съобщи говорителят на полицията Цветелина Рандева. Арестът е стана в района на бензиностанция в бургаския квартал „Победа”. Оказва се, че той е бивш авер на Димитър Желязков - Очите, а сега е свидетел срещу него. 

Предстои повдигане на обвинение за изнудване и рекет. Според непотвърдена информация у арестуваният е открита голяма сума пари.

Задържаният е Георги Илиев, стар познайник на полицията, който през  2018 г. бе задържан за участие в организирана престъпна група, съобщиха източници от полицията в Бургас.

Илиев е един от основните свидетели срещу несебърския бос Митьо Очите, обвинен като лидер на организирана престъпна група за рекет, палежи и наркотици. Очите и 12 от хората му бяха задържани през август, 2018 г. Първоначално Илиев е бил таен свидетел по делото срещу Очите, припомнят запознати.

Работата по случая продължава от служители на отдел „Криминална полиция” към ОДМВР – Бургас.

Очаквайте подробности!