Арестуваха мароканец, опитал нелегално да мине границата ни със Сърбия

Арабинът е осъден преди месец за същото престъпление

Общество
17:35 - 06 Декември 2021
1456
Арестуваха мароканец, опитал нелегално да мине границата ни със Сърбия

Мярка за неотклонение „Задържане под стража“ бе постановена за мароканец, направил пореден опит да премине границата на страната, не през определените за това места.

Районен съд - Кюстендил взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на 30- годишен гражданин на Кралство Мароко. Хусеини Х. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 3 декември в района на местността „Славчето“, община Трекляно, е направил опит да излезе през границите на страната за Сърбия, не през определените за това места.

Деянието е извършено в условията на повторност, след като е бил осъден с влязла в сила присъда за друго такова престъпление и от изтърпяване на наказанието по предишната присъда не е изтекъл 5-годишният срок.

Има реална опасност обвиняемият да се укрие, защото няма постоянен адрес в България. Обвиняемият е извършил деянието в условията на повторност, осъждан е за същото престъпление с влязла сила на 25.10.2021 г. присъда на РС - Генерал Тошево, като му е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 8 месеца, изпълнението на което е било отложено за изпитателен срок от 3 години.