Арестуваха певицата Наргиз

Топ
12:42 - 27 Май 2022
14749
Арестуваха певицата Наргиз

Руски медии гордо съобщиха, че певицата Наргиз Закирова, която нашумя преди осем години с участието си в руският вариант на предаването "Гласът" е била арестувана от силите за сигурност на московското летище Домодедово, след като пристига от Ташкент. 

Изпълнителката, която е носител на награда "Златен грамофон" три поредни години, е заплашена от депортиране обратно в Узбекистан заради изказани остри критики към руската инвазия в Украйна, това съобщава нейният адвокат Бахром Исмаилов пред StarHit.

Според Комерсант адвокатът е получил решение от правоприлагащите органи, според което на певицата ѝ е забранено да влиза в Руската федерация до 2072 г.

"Разполагам със съдебно решение за забрана за влизане за 50 години. Това е стандартна забрана, която получават обществени личности, осъждащи „специалната операция“. Това ограничение беше наложено и на Наргиз Закирова. Наргиз беше готова за това. Тя предположи, че ще бъдат взети такива мерки срещу нея. Въпреки това подопечната ми остава вярна на гражданската си позиция“, каза Исмаилов пред изданието.

По-късно стана ясно, че от летището певицата се е качила на обратният полет за Ташкент и се е прибрала в родината си. Още с началото на нападението на Путин над Украйна, Наргиз изрази своята антивоенна позиция и направи редица остри изявления в социалните мрежи срещу руските военни, които водят война с украинския народ и избиват невинни цивилни.