Арестуваха жена, прегазила българчето в Кипър

10-годишното дете бе блъснато и убито, докато пресичаше на зелен светофар

Новини
10:19 - 25 Ноември 2019
1429
Арестуваха жена, прегазила българчето в Кипър

"Има задържан за катастрофата, при която загина 10-годишно българче в Кипър." Това съобщи посланикът на България в страната Любомир Тодоров пред Нова. Трагедията се разигра в Пафос в петък следобед. 10-годишно българче почина, пометено от кола. 

"Жената, шофирала автомобила, е идентифицирана и задържана. Има много свидетели на този трагичен инцидент. Посолството положи максимални усилия и успяхме. Оттук нататък започва разследване в съответствие със законодателството. Нямам информация дали кипърката е избягала от местопроизшествието", обясни посланик Тодоров.

"Това е голяма трагедия и мъка за българите в Кипър. Загина момиченце на 10 г. в резултат на нелеп пътен инцидент.  Няма по-лошо от това човек да загуби детето си. Детето, заедно със своя дядо, пресича на зелен сигнал на светофар след като е взето от училище. Спира на светофар. Сигналът е зелен и е имало пешеходна пътека.

В този момент автомобил, управляван от кипърка на 69 г., с висока скорост, без да се съобразява с червения сигнал, бута детето. Незабавно е откарано от болница. Лекарите се стараят да го спасят, но краят е фатален.”, разказа Тодоров.

Семейството на детето живее от 15 години в Кипър.