Ароматна паста с бекон и гъби
за 4 порции, 35 мин
Продукти
300-400 г различни гъби по избор – може и от един вид
1-2 глави лук
3-4 домата
400 г паста по избор
400 г пушен бекон
по 1 с.л. зехтин и масло
босилек
сол и черен пипер
Приготвяне
Пастата се сварява ал денте във вряща подсолена вода.
Беконът се нарязва на ленти или кубчета. Запържва се в загретия зехтин до хрупкаво кафяво и се изважда.
В същия тиган се добавя маслото и се запържват обеленият наситнен лук и гъбите – цели или нарязани на едро.
Добавят се доматите на кубчета и къкри докато остане на мазнина.
Посолява се и се поръсва с черен пипер.
Прибавят се беконът и отцедената паста и се разбърква.
Гарнира се с листенца босилек.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.