Ароматна паста с бекон и гъби

за 4 порции, 35 мин

Кухня
09:34 - 18 Октомври 2020
4707
Ароматна паста с бекон и гъби

Продукти

300-400 г различни гъби по избор – може и от един вид

1-2 глави лук

3-4 домата

400 г паста по избор

400 г пушен бекон

по 1 с.л. зехтин и масло

босилек

сол и черен пипер

 

Приготвяне

Пастата се сварява ал денте във вряща подсолена вода.

Беконът се нарязва на ленти или кубчета. Запържва се в загретия зехтин до хрупкаво кафяво и се изважда.

В същия тиган се добавя маслото и се запържват обеленият наситнен лук и гъбите – цели или нарязани на едро.

Добавят се доматите на кубчета и къкри докато остане на мазнина.

Посолява се и се поръсва с черен пипер.

Прибавят се беконът и отцедената паста и се разбърква.

Гарнира се с листенца босилек.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.