Ароматна пъстърва в тесто

за 2 порции, 55 мин

Кухня
11:27 - 28 Август 2020
3921
Ароматна пъстърва в тесто

Продукти

1 цяла пъстърва около 300 г

1 портокал

1 пръчка канела

1 пакет тесто за пица

сол и бял пипер

 

Приготвяне

Кората на портокала се настъргва, плодът се нарязва на филийки.

Пъстървата се подсушава отвън и отвътре. Правят се няколко коси разреза от едната страна с около 2 см дълбочина.

Рибата се натърква отвън и отвътре със сол, черен пипер и портокаловата кора. Напълва се с портокаловите резени и се слага между тях пръчката канела.

Тестото за пица се разтегля или разточва на кора. Слага се пъстървата в средата, тестото се загъва около нея и се притиска, като отгоре – от страната на нарезите, трябва да остане открита.

Опакованата пъстърва се слага върху хартия за печене. Пече се в загрята фурна на 200 градуса около 30 мин.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.