Ароматна пъстърва в тесто
за 2 порции, 55 мин
Продукти
1 цяла пъстърва около 300 г
1 портокал
1 пръчка канела
1 пакет тесто за пица
сол и бял пипер
Приготвяне
Кората на портокала се настъргва, плодът се нарязва на филийки.
Пъстървата се подсушава отвън и отвътре. Правят се няколко коси разреза от едната страна с около 2 см дълбочина.
Рибата се натърква отвън и отвътре със сол, черен пипер и портокаловата кора. Напълва се с портокаловите резени и се слага между тях пръчката канела.
Тестото за пица се разтегля или разточва на кора. Слага се пъстървата в средата, тестото се загъва около нея и се притиска, като отгоре – от страната на нарезите, трябва да остане открита.
Опакованата пъстърва се слага върху хартия за печене. Пече се в загрята фурна на 200 градуса около 30 мин.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.