Аржентина и Франция последваха Германия и помахаха за сбогом на Олимпийските игри

Петлите бяха изхвърлени от домакина Япония, а равенство с Испания прати гаучосите у дома

Спорт
17:41 - 28 Юли 2021
2679
Аржентина и Франция последваха Германия и помахаха за сбогом на Олимпийските игри

След резила на Германия, Аржентина и Франция също отпаднаха от Игрите в Токио по футбол. Аржентина остана зад Испания и Египет в групата си, докато Франция е след Япония и Мексико.

Испания и Аржентина не се победиха и завършиха 1:1 на стадиона в Сайтама. "Албиселесте" създаде първата добра възможност, след като в 14-та минута Езекиел Барко проби опасно и отправи изстрел към десния ъгъл на Унай Симон, но топката премина покрай гредата.

Испания имаше териториален натиск през първото полувреме, но така и не успя да достигне до сериозно голово положение и след първите 45 минути резултатът бе 0:0. Първата добра възможност през втората част се откри пред Микел Оярсабал в 56-та минута. Футболистът на Реал Сосиедад отправи хубав удар към вратата на Аржентина, но Херемиас Ледесма спаси.

Само десет минути по-късно Испания поведе с 1:0, след като Дани Олмо получи диагонален пас от Марко Асенсио и с едно докосване прати топката на крака на Микел Мерино. Последният реализира от непосредствена близост. В 87-та минута Аржентина все пак успя да изравни. В наказателното поле на Испания се получи разбъркване след изпълнение на корнер и резервата Тиаго Алмада се оказа най-съобразителен. Равенството се оказа недостатъчно за Аржентина, които останаха на трето място с равен брой точки с Египет, които имат по добра голова разлика.

Друг от големите отбори Франция също отпадна. "Петлите" се представиха далеч под очакванията и след нова разгромна загуба се сбогуваха с участието си. Те загубиха от домакина Япония с 0:4.

Головете за "самураите" отбелязаха Такефуса Кубо, Хироки Сакаи, Коджи Мийоши и Дайзен Маеда. Французите завършиха с едва 3 точки и голова разлика минус 6, като останаха на трето място в
група А.

Останалите резултати от двете групи:

Австралия 0:2 Египет

ЮАР 0:3 Мексико

1/4-финални двойки:

Испания - Кот'д Ивоар

Япония - Нова Зеландия

Бразилия - Египет

Южна Корея - Мексико