Аверите на Васил Божков остават в килия

Общество
18:25 - 14 Юли 2020
4954
Аверите на Васил Божков остават в килия

Апелативният специализиран наказателен съд постанови най-тежката мярка "задържане под стража" за приближените до Васил Божков – Славчо Марков и Веселин Балтов. Първият му е адвокат, а вторият – шеф на охраната му.

Двамата бяха задържани при спецакция, а спрямо тях вече са повдигнати обвинения за участие в престъпна група за убийства, изнудвания и други тежки престъпления, ръководена от укриващия се в Дубай Божков.

Съдът уважи настояването на спецпрокуратурата двамата да останат в ареста за постоянно, а решението бе взето след дълго заседание при закрити врата и стриктни мерки за сигурност, уточнява Петел.бг.

По-рано днес Божков обяви, че двамата са взети като заложници. "Славчо Марков – 70 годишен. Достоен българин. Мой приятел и адвокат. С няколко сърдечни операции. Жертва на полицейско насилие и бруталност в дома си. Пред съпругата си. Подхвърлени доказателства. Заплахи в ареста. Веселин Балтов. Мой приятел и служител. Пряк свидетел на рекета на хунтата. Подхвърлени наркотични вещества. Пред съпругата му. На улицата. Пред свидетели. Заплахи от прокуратура и разследващи, за да не говори истината. Многократни", коментира Божков.

На днешното делото за определяне на мярка за неотклонение таен свидетел разкри, че сред мишените на Божков са били Алексей Петров и Делян Пеевски.

На челната снимка: Веселин Балтов е шеф на охраната на Васил Божков