Авокадо медальони с цвеклов чипс
за 20 броя, 30 мин
Кухня
08:01 - 03 Май 2021
3914
Продукти
1 лайм или малък лимон
1 зелено люто чушле
2 бр. авокадо
50 г крем сирене
сол и черен пипер
20 броя изрязани от пълнозърнест или друг хляб кръгли блатчета с диаметър около 5 см
6 кръгчета чипс от червено цвекло – предварително изпържен или изпечен като картофен чипс, тънък и хрупкав. Може да се замени с картофен чипс, но се губи атрактивният ярко червен цвят.
Приготвяне
Настъргва се фино кората на лайма и се изцежда 1-2 с.л. сок. Наситнява се лютото чушле.
Издълбава се вътрешността на авокадото и се смесва с крем сиренето, чушлето, кората и сока от лайма. Пасира се и се подправя със сол и черен пипер.
Кремът се шприцова или намазва върху кръгчетата хляб. Гарнира се с натрошения чипс от цвекло.