Авокадо медальони с цвеклов чипс

за 20 броя, 30 мин

Кухня
08:01 - 03 Май 2021
1222
Авокадо медальони с цвеклов чипс

Продукти

1 лайм или малък лимон

1 зелено люто чушле

2 бр. авокадо

50 г крем сирене

сол и черен пипер

20 броя изрязани от пълнозърнест или друг хляб кръгли блатчета с диаметър около 5 см

6 кръгчета чипс от червено цвекло – предварително изпържен или изпечен като картофен чипс, тънък и хрупкав. Може да се замени с картофен чипс, но се губи атрактивният ярко червен цвят.

 

Приготвяне

Настъргва се фино кората на лайма и се изцежда 1-2 с.л. сок. Наситнява се лютото чушле.

Издълбава се вътрешността на авокадото и се смесва с крем сиренето, чушлето, кората и сока от лайма. Пасира се и се подправя със сол и черен пипер.

Кремът се шприцова или намазва върху кръгчетата хляб. Гарнира се с натрошения чипс от цвекло.