Автобусна спирка на бул. „Тодор Каблешков“ шокира столичани

Новини
17:30 - 21 Юли 2019
10594
Автобусна спирка на бул. „Тодор Каблешков“ шокира столичани

Уникална спирка на градския транспорт, сякаш направена по времето на ранния соц, шокира пътниците в София. Въпросното място се намира в престижен район в столицата - на кръстовището на бул. „България“ и „Тодор Каблешков“. Докато чакат автобус №204, столичани се връщат назад във времето с около 50-ина години.

На спирката няма пейки, няма и монтиран навес, за електронно и дума не може да става…Заради дефицитите, гражданите явно са поели нещата в свои ръце. Понеже изморените пътници няма къде да подвият крак, а на спирката пече, неизвестни граждани са поставили точно под дърветата три изтърбушени стола.

Оръфаните мебели са най-вероятно от кофите за боклук, с дизайн от 1960-а,1970-а година. За да не бъдат откраднати, наскоро импровизираните седалки са привързани към дърветата със свински опашки. Понякога върху столчетата оставят и вестници. Мизерната гледка е потресаваща, а дали някой от Столична община е забелязал еклектиката в един от престижните квартали на София, на 200 метра от лъскавия мол „България“, не е ясно. „Тази спирка не подлежи на коментар. Подобно нещо трудно може да се намери в кой и да е нормален град, камо ли в европейска столица.“, потресени са всички, минали през уникалния експонат.

На фона на елегантните навеси и електронните табла из София и на преминаващите лъскави автомобили, въпросното място за чакащи автобусите прилича на декор на филм за гетата.

 Снимки: Валерия Йонкова