Автоексперт пред Lupa.bg: Защо се похарчиха над 33 милиона за глупости, а не за пожарни?

Увеличението на загиналите, след като полицаите се оборудваха с немски "бегачки", е почти 30%, отбеляза Христо Радков

Общество
18:00 - 18 Юли 2024
3110
Автоексперт пред Lupa.bg: Защо се похарчиха над 33 милиона за глупости, а не за пожарни?

На 4 юни вътрешния министър Калин Стоянов раздаде едни немски "бегачки" на подчинените си. За тези "бегачки" и други модерни средства за придвижване на хората министърът похарчи над 33 милиона лева наши пари. Оправданието за тези харчове е, че това се прави за безопасността на движението. Но статистиката говори друго. Това заяви пред Lupa.bg Христо Радков, председател на Българско обединение на шофьорите. 

От 4.06.2024 г., до днес 18.07.2024 г., загиналите са 79, за същия период на миналата година, загиналите са били 61.... Увеличението на загиналите, след като милиционерите са оборудвани с немски "бегачки" е почти 30%. Май беше по-добре, да си бяха останали с Астричките?

Преди месец експертът предупреди пред медията ни, че полицаите, които управляват новите високоскоростни коли, не са подготвени за тях. Именно за това ще плащаме прескъпо за сервизна дейност. "Подарихме на едно представителство много пари, което е абсолютно безсмислено", убеден е експертът. 

"Виждаме също жандармерията да кара едни сини бусове "Ивеко", които са на 30 години, пушат като комин, вътре хората се пържат в собствен сос. Защо не обновиха колите на жандармерията?!", възмущава се Христо Радков.  

През последните дни, на много места из България, горят пожари, които, не могат да се овладеят, като една от причините за това е, липсата на техника. Днес вътрешния министър Калин Стоянов, който похарчи 33 милиона за "бегачки" се сети, че трябва да се купи и техника за гасене на пожари. Това стана, след като изгоряха много къщи, животни, ниви и най-вече, "изгоря" и живота на много хора, които останаха без дом.

"Както казва народът, "сетила се Мара, да се побара", ама след като изхарчи 33 милиона за глупости, а може и за комисионна да става въпрос...," предположи автоекспертът.