Азиатско мляно печено с фъстъци и джинджифил

за 4 порции, 50 мин

Кухня
07:25 - 27 Март 2021
2659
Азиатско мляно печено с фъстъци и джинджифил

Продукти

500 г свинско мляно месо или смес

1 филия хляб

75 г пържени или печени фъстъци без люспата

30 г пресен джинджифил

2 главички шалот или друг по-дребен лук

2 скилидки чесън,

1 люто червено чушле или парче сладка червена чушка

1 яйце

4 с.л. соев сос

малко олио за намазване

сладко-кисел сос за гарниране

 

Приготвяне

Хлябът се накисва в хладка вода. Фъстъците се нарязват, счукват едро. Обеленият джинджифил се нарязва на тънки филийки. Обеленият лук се разполовява.

Джинджифилът, лукът, чесънът и лютото чушле се смилат фино.

Каймата се омесва с изтискания много добре хляб, яйцето, фъстъците, смлените подправки и соевия сос. Оформя се в овална издължена форма.

Пече се в загрята фурна на 200 градуса 30 мин. Изважда се и се оставя да отпочине в тавата 10 мин., покрито с алуминиево фолио.

Нарязва се на дебели филийки и се гарнира със сладко-киселия сос.