Бабикянци стигнаха дъното: Идиотски фейк замеси Бойко в убийство на рускиня

Комшийски медии масово се вързаха на новина от сайта istinskitenovini.bg

Крими
10:00 - 05 Септември 2020
10548
Бабикянци стигнаха дъното: Идиотски фейк замеси Бойко в убийство на рускиня

Жалък фейк със снимка на руски модел тръгна от български сайт за фалшиви новини и плъзна из медиите в Гърция и Македония. Шокираната дама, обявена за мъртва, записа видеообръщение, за да опровергае фалшивата новина. А най-интересното е, че основна фигура в мистификацията се оказа Бойко Борисов.

Фабриките за фалшиви новини на бабикяновци и подобните му сайтчета стигнаха ново дъно и са на път да предизвикат грозен международен скандал предаде tribune.bg. Родното менте istinskitenovini.bg публикува фотос на руски топ модел с "новината", че това е убито момиче на име Светлана. Под снимката на красавицата се посочва, че е ликвидирана, защото е снимала спалнята на Бойко Борисов.

Всичко хубаво, ама куп комшийски медии се вързаха на "бомбата". Гръцките сайтове www.tovima.gr и www.pentapostagma.gr препубликуваха информацията от българския сайт, че въпросната жена е открита мъртва на остров Санторини. Посочено е, че жената се казва Светлана Иванова. „Тя е от Пловдив и е намерена със счупен врат на 20 юли 2020 година в един от най-скъпите и посещавани гръцки курорти“, се твърди в изданията.

Медии в Северна Македония, сред които и www.vecer.mk, публикуваха информация със същото съдържание. На 1-ви септември istinskitenovini.bg първи публикува новината, гласяща „Бомба: Това е жената снимала шкафа на Бойко! Открита мътрва във Гърция“ (запазен правопис и пунктуация“), която разпали международен информационен скандал.

Дамата, чиято снимка обиколи медиите в три чужди държави, се казва Октябрина Максимова и е популярен модел в Русия. Авторът на фейка явно е грабнал първата снимка на по-засукана мацка от гугъл. Рускинята реагира с поредица постове в инстаграм профила си, в които обяснява, че е жива и здрава и е замесена в грозна история с фалшиви новини. „Бях толкова разтреперана, че дори нямах сили да запиша видеоопровержение“, пише Октябрина върху скрийншот на българския сайт, в който се казва, че трупът й е намерен в Гърция.