Багата заработи $60 000 след загуба

Българинът отстъпи на бразилеца Сакай след спорно съдийство

Спорт
20:24 - 02 Юни 2020
617
Багата заработи $60 000 след загуба

Стана ясно колко ще получи Благой Иванов-Багата от мача си срещу бразилеца Аугусто Сакай в мача от тежка категория на галата на UFC в Лас Вегас.

Българинът загуби след спорно съдийско решение с 1:2 гласа, което му се случи за втори път поред. Иванов е заработил 60 000 долара от битката.

Неговият съперник Сакай пък взема 100 000. От тях 50 000 са за участието в мача, а другата половина от сумата е за записаната победа.

Българинът и бразилецът обаче получиха следните санкции от медицинската комисия на щата Невада. Те са отстранени от участие в спортни събития до края на месеца. До 21 юни пък ще са под карантина.

Общо 12 бойци получиха различни по продължителност забрани. Багата има само още 1 мач от своя договор с UFC. В досегашните 5 срещи от най-авторитетната верига в смесените бойни изкуства той записа 2 победи и 3 загуби.

Иванов напусна октагона победен във втори пореден двубой за първи път в кариерата си на ММА ринга.

И този път българинът бе ощетен. В третия рунд Багата бе на път да свали на земята съперника си, който се хвана за оградата и така се запази от събаряне. По правилник на Сакай трябваше да бъде отнета точка, но той получи само устна забележка.