Балъков замаза скандала с Хубчев: Преди не знаех за националния

„Поздравления за оракулските способности на медиите”, заяви новият селекционер

У нас
17:27 - 14 Май 2019
1919
Балъков замаза скандала с Хубчев: Преди не знаех за националния

Новият национален селекционер се опита по доста наивен начин да замаже футболния скандал от преди два месеца, когато се разбра, че ще смени Петър Хубчев.

„Преди два-три месеца, когато вие, медиите, анонсирахте моето име като селекционер, това не стоеше на дневен ред – нито за мен, предполагам и за БФС”, бяха първите думи на Красимир Балъков при представянето му като селекционер на националния отбор.

„Затова футболът е велика игра, защото има много неизвестни. Искам да ви поздравя за оракулските способности, защото познахте. Но тогава аз наистина не знаех какво ще се случи”, заяви героят от САЩ-94.

Сагата започна на 25 март - тогава между двете евроквалификации с Черна гора и Косово изтече информацията за треньорските смени в националния и Левски. Разбра се, че Хубчев напуска в посока „Герена”, а на негово място застава Бала. Само че новината се прие на нож от футболните управленци, които обвиниха медиите, пишат нарочно лъжи, за да саботират националния тим и Левски.

Дълго време от БФС и "Герена" отричаха всякакви треньорски рокади. С времето обаче картинката започна да се изяснява – сините уволниха Георги Дерменджиев, а Хубчев тихомълком подаде оставка. И накрая Красимир Балъков се оттегли от треньорския пост в Етър, като на хартия остана шеф в клуба до края на сезона.

Близо два месеца по-късно (точно 51 дни) първата част от сценария, нарочен за саботаж, официално стана реалност. Балъков бе представен за нов селекционер на България, макар в нито един момент да не се обяви напускането на Хубчев. Остава да се случи и втората част. По последни информации Хубчев се е договорил с Левски и се очаква да бъде представен на „Герена” след дербито с ЦСКА.