България накратко – 4 април

Какво да очакваме днес от информационния поток

Актуални новини
07:45 - 04 Април 2019
2098
България накратко – 4 април

Lupa.bg ви представя важните събития в България днес, 4 април, с любезното съдействие на БТА:

Посланикът на Държавата Израел у нас Ирит Лилиан днес ще бъде на официално посещение в Плевен. Дипломатът ще има среща с гимназисти, а след това и с кмета Георг Спартански. Двамата ще отдадат почит пред паметната плоча за загиналите на 11 юли 1944 г. при опожаряването на еврейския лагер в парк "Кайлъка". Посланикът ще се срещне с представители на еврейската общност "Шалом" и ще посети Център за работа с деца на Сдружение „Аутизъм днес”.

****

Плевенската филхармония ще свири тази вечер под диригентството на маестро Найден Тодоров. Гост-солисти ще бъдат двама млади виртуози - Божидара Кузманова (цигулка) и Фидоси Керчев (пиано). Ще прозвучат творби от Макс Брух, Иван Ерьод и Шуберт. Началото на музикалното събитие е от 19.00 ч. в зала "Катя Попова". /МР/

****

Представители на частно дружество „Технологичен център София” ще дадат пресконференция на тема „Северозападна България - регион с много голям потенциал за развитие”, от 15,30 часа в Регионалния пресклуб на БТА във Видин.

****

В Художествена галерия Ловеч от 17,30 ч. ще бъде представена изложбата „Фабрика арт колективъ” . Петнадесет автори, завършили Националното училище по приложни изкуства „Проф. Венко Колев” в Троян, ще покажат творби във всички жанрове на изобразителното изкуство.

****

Информация за актуални възможности за финансиране на бизнеса по Оперативни програми ще бъде изнесена по време на среща в Бургас, организирана от сдружението на малките и средни износители. Събитието ще е от 14.00 часа, в сградата на Бизнес инкубатора.

****

Туристическа борса „Вашата Ваканция” започва днес в Бургас. Тя ще продължи два дни и се провежда в изложбен център „Флора” в Морската градина.

****

Започва миенето на улиците в Силистра, съобщават от общината. Днес от 8.00 до 11.00 часа ще се мият улици от централната градска част – „Патриарх Дамян” и „Капитан Мамарчев”. Общината препоръчва да не паркират автомобили по тези улици. Измиването на улиците на Силистра се извършва по график.

****

Спектакълът на Русенския театър „Двама съвсем голи мъже” от Себастиан Тиери ще бъде представен от 19.00 часа в Доходното здание в Русе. Постановката е на Николай Урумов.