Бами горенг от Индонезия: Чушки със свинско и нудели

за 2 порции, 40 мин

Кухня
09:26 - 24 Септември 2022
4702
Бами горенг от Индонезия: Чушки със свинско и нудели

Продукти

250 г свинско месо без кост

2 ч.л. лимонов сок

50 г тънки нудели (може да се замени с фиде, с тънки спагети)

сол и черен пипер

1 голяма червена чушка

1 голяма жълта или зелена чушка

100 г пресен лук

3 с.л. олио

1 скилидка чесън

150 мл зеленчуков бульон

2 с.л. соев сос

2 с.л. чили сос

 

Приготвяне

Нуделите се сваряват в подсолена вода.

Почистените от семето чушки се нарязват на тънки ленти. Пресният лук се нарязва косо на парченца.

Свинското месо се нарязва на тънки хапки. Изпържва се на две порции в 2 с.л. загрято олио. Подправя се със сол и черен пипер и се изважда от тигана.

Добавя се останалото олио и се сотират чушките, лукът и счуканият чесън.

Добавят се бульонът, соевият сос, чили сосът и се готви на умерен огън 5 мин.

Прибавят се отцедените нудели и месото и се загрява за кратко.

Подправя се със сол, черен пипер и лимонов сок.