Бами горенг от Индонезия: Чушки със свинско и нудели
за 2 порции, 40 мин
Продукти
250 г свинско месо без кост
2 ч.л. лимонов сок
50 г тънки нудели (може да се замени с фиде, с тънки спагети)
сол и черен пипер
1 голяма червена чушка
1 голяма жълта или зелена чушка
100 г пресен лук
3 с.л. олио
1 скилидка чесън
150 мл зеленчуков бульон
2 с.л. соев сос
2 с.л. чили сос
Приготвяне
Нуделите се сваряват в подсолена вода.
Почистените от семето чушки се нарязват на тънки ленти. Пресният лук се нарязва косо на парченца.
Свинското месо се нарязва на тънки хапки. Изпържва се на две порции в 2 с.л. загрято олио. Подправя се със сол и черен пипер и се изважда от тигана.
Добавя се останалото олио и се сотират чушките, лукът и счуканият чесън.
Добавят се бульонът, соевият сос, чили сосът и се готви на умерен огън 5 мин.
Прибавят се отцедените нудели и месото и се загрява за кратко.
Подправя се със сол, черен пипер и лимонов сок.