Банички с тиквички и сирене

за 8 броя, 40 мин

Кухня
10:01 - 16 Август 2020
2961
Банички с тиквички и сирене

Продукти

400 г тиквички

1 глава лук

150 г бяло саламурено сирене

1-2 с.л. общо наситнени копър, магданоз, джоджен

2 скилидки чесън

3 с.л. зехтин или олио

сол и черен пипер на вкус

8 кори за баница

 

Приготвяне

Тиквичките се нарязват на малки кубчета. Обелените лук и чесън се наситняват.

Всичко заедно се запържва в 2 с.л. загрят зехтин или олиото до леко златисто – да остане на мазнина. Оставя се да се охлади.

Сиренето се нарязва на малки кубчета и се смесва с наситнените билки. Прибавя се към тиквичките, подпрява се със сол и черен пипер и внимателно се разбърква.

В намаслена тава се подреждат една върху друга половината кори за баница като всяка се намазва с малко зехтин или олио.

Изсипва се плънката и се разстила. Отгоре се покрива с останалите намазани кори.

Разрязва се на 8 парчета и се пече се в загрята умерена фурна до златисто около 20 мин.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.