Банички с тиквички и сирене
за 8 броя, 40 мин
Продукти
400 г тиквички
1 глава лук
150 г бяло саламурено сирене
1-2 с.л. общо наситнени копър, магданоз, джоджен
2 скилидки чесън
3 с.л. зехтин или олио
сол и черен пипер на вкус
8 кори за баница
Приготвяне
Тиквичките се нарязват на малки кубчета. Обелените лук и чесън се наситняват.
Всичко заедно се запържва в 2 с.л. загрят зехтин или олиото до леко златисто – да остане на мазнина. Оставя се да се охлади.
Сиренето се нарязва на малки кубчета и се смесва с наситнените билки. Прибавя се към тиквичките, подпрява се със сол и черен пипер и внимателно се разбърква.
В намаслена тава се подреждат една върху друга половината кори за баница като всяка се намазва с малко зехтин или олио.
Изсипва се плънката и се разстила. Отгоре се покрива с останалите намазани кори.
Разрязва се на 8 парчета и се пече се в загрята умерена фурна до златисто около 20 мин.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.