Бъркани яйца с чери , кашкавал и рукола
Продукти
4-те съставки от основната рецепта: 3 яйца, 40 мл течна сметана или прясно мляко, сол на вкус, 1 с.л. неразтопено масло.
30 г лук
2 с.л. зехтин или олио
125 г чери домати или едри на парченца
40 г жълто сирене по избор – може кашкавал
30 г рукола
черен пипер
Приготвяне
Обеленият лук се нарязва на пръстени. Запържва се 1-2 мин. в загретия зехтин.
Добавят се чери доматите цели. Пържисе заедно с лука още 1-2 мин. с разбъркване, докато доматчетата леко се спукат от горещината.
Изваждат се зеленчуците внимателно от тигана и се оставят на топло.
Към разбърканите яйца с течната сметана и сол се добавя настърганото на едро жълто сирене.
Маслото се загрява в същия тиган. Изсипва се яйчената смес и се изпържва с повдигане с шпатула. Маха се от котлона.
Изсипват се доматите и лукът върху яйцата и се поръсва с черен пипер и с руколата.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.