Бъркани яйца с чери , кашкавал и рукола

Кухня
09:13 - 31 Октомври 2020
4196
Бъркани яйца с чери, кашкавал и рукола

Продукти

4-те съставки от основната рецепта: 3 яйца, 40 мл течна сметана или прясно мляко, сол на вкус, 1 с.л. неразтопено масло.

30 г лук

2 с.л. зехтин или олио

125 г чери домати или едри на парченца

40 г жълто сирене по избор – може кашкавал

30 г рукола

черен пипер

 

Приготвяне

Обеленият лук се нарязва на пръстени. Запържва се 1-2 мин. в загретия зехтин.

Добавят се чери доматите цели. Пържисе заедно с лука още 1-2 мин. с разбъркване, докато доматчетата леко се спукат от горещината.

Изваждат се зеленчуците внимателно от тигана и се оставят на топло.

Към разбърканите яйца с течната сметана и сол се добавя настърганото на едро жълто сирене.

Маслото се загрява в същия тиган. Изсипва се яйчената смес и се изпържва с повдигане с шпатула. Маха се от котлона.

Изсипват се доматите и лукът върху яйцата и се поръсва с черен пипер и с руколата.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.