Бъркани яйца с пушена скумрия и ябълка
Продукти
4-те съставки от основната рецепта: 3 яйца, 40 мл течна сметана или прясно мляко, сол на вкус, 1 с.л. неразтопено масло.
1 малка ябълка
1 с.л. лимонов сок
1-2 клонки босилек
2 с.л. наситнен див лук или зелените пера на пресен лук
1 с.л. олио или зехтин
120 г пушена скумрия без костите
1 ч.л. зърна меланж пипер
Приготвяне
Обелената и почистена от семките ябълка се нарязва на малки кубчета и веднага се смесва с лимоновия сок, за да не потъмнее.
Пушената скумрия се накъсва на едри парчета и се запържва 30 сек. в намазан с олиото или зехтина тиган. Поръсва се със счуканите леко зърна меланж пипер, изважда се от тигана и се оставя на топло.
Разбъркват се яйцата с течната сметана и сол.
Маслото се загрява в същия тиган. Изсипва се яйчената смес и се изпържва с повдигане с шпатула. Маха се от котлона.
Гарнират се с пиперената скумрия, кубчетата лимонови ябълки, листенца босилек и зелен лук.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.