Бъркани яйца с пушена скумрия и ябълка

Кухня
09:14 - 31 Октомври 2020
3636
Бъркани яйца с пушена скумрия и ябълка

Продукти

4-те съставки от основната рецепта: 3 яйца, 40 мл течна сметана или прясно мляко, сол на вкус, 1 с.л. неразтопено масло.

1 малка ябълка

1 с.л. лимонов сок

1-2 клонки босилек

2 с.л. наситнен див лук или зелените пера на пресен лук

1 с.л. олио или зехтин

120 г пушена скумрия без костите

1 ч.л. зърна меланж пипер

 

Приготвяне

Обелената и почистена от семките ябълка се нарязва на малки кубчета и веднага се смесва с лимоновия сок, за да не потъмнее.

Пушената скумрия се накъсва на едри парчета и се запържва 30 сек. в намазан с олиото или зехтина тиган. Поръсва се със счуканите леко зърна меланж пипер, изважда се от тигана и се оставя на топло.

Разбъркват се яйцата с течната сметана и сол.

Маслото се загрява в същия тиган. Изсипва се яйчената смес и се изпържва с повдигане с шпатула. Маха се от котлона.

Гарнират се с пиперената скумрия, кубчетата лимонови ябълки, листенца босилек и зелен лук.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.