Бърза доматена паста с маслини и каперси

за 2 порции, 15 мин

Кухня
08:38 - 10 Май 2021
1319
Бърза доматена паста с маслини и каперси

Продукти

200 г паста по избор

1 глава лук

1 скилидка чесън

400 г чери домати или от едрите нарязани

1 с.л. наситнен магданоз или босилек

4 с.л. зехтин

½ ч.л. захар

40 г черни маслини – без костилките

20 г каперси, сол и черен пипер

4 с.л. настърган пармезан или друго жълто сирене по избор

 

Приготвяне

Пастата се сварява ал денте във вряща подсолена вода.

Обелените лук и чесън се нарязват на тънки филийки. Чери доматите се разполовяват.

Лукът и чесънът се запържват в загретоя зехтина на средна температура 2 мин.

Добавят се доматите, захарта и 3 с.л. от водата на пастата. Къкри около 5 мин.

Черните маслини, каперсите и наситненият магданоз се прибавят в соса. Подправя се със сол и черен пипер.

Разбърква се с отцедената паста. Поръсва се с настъргания пармезан.