Бърза доматена паста с маслини и каперси
за 2 порции, 15 мин
Продукти
200 г паста по избор
1 глава лук
1 скилидка чесън
400 г чери домати или от едрите нарязани
1 с.л. наситнен магданоз или босилек
4 с.л. зехтин
½ ч.л. захар
40 г черни маслини – без костилките
20 г каперси, сол и черен пипер
4 с.л. настърган пармезан или друго жълто сирене по избор
Приготвяне
Пастата се сварява ал денте във вряща подсолена вода.
Обелените лук и чесън се нарязват на тънки филийки. Чери доматите се разполовяват.
Лукът и чесънът се запържват в загретоя зехтина на средна температура 2 мин.
Добавят се доматите, захарта и 3 с.л. от водата на пастата. Къкри около 5 мин.
Черните маслини, каперсите и наситненият магданоз се прибавят в соса. Подправя се със сол и черен пипер.
Разбърква се с отцедената паста. Поръсва се с настъргания пармезан.