Бързоногият гений и е*ач на снаха си стана на 50 (СНИМКИ И ВИДЕО)

Райън Гигс загуби работата си и място в "Залата на славата" заради фалшиво обвинение в домашно насилие

Нещо за четене
15:00 - 29 Ноември 2023
21575
Бързоногият гений и е*ач на снаха си стана на 50 (СНИМКИ И ВИДЕО)

През ноември 2020-а Райън Гигс бе отстранен от поста си на национален селекционер на Уелс заради конфликт с тогавашната си приятелка Кейт Гревил. Тогава домът на бившето крило е посетен от полиция. Кейт се обажда на спешния телефон, за да потърси помощ. Легендата на Манчестър Юнайтед е арестуван, разпитан и освободен под гаранция.

Така започват понякога кошмарите и проблемите... Днес, три години по-късно, Райън Гигс е на 50 и се радва на новото си гадже Зара Чарлз. Наскоро беше изловен от папараци, които отбелязаха, че бързоногото в миналото крило е отпуснал достолепно коремче, отиващо вече на застаряващ чичко.

Гигс, който днес празнува своя юбилей, от доста години практикува йога и дълги години имаше сексуални отношения с жената на брат му, сега явно е влязъл в правия път, след като се разведе и с жена си.

Семейна идилия

Райън Гигс игра само за един клуб в кариерата си. Това е рядкост в съвременния футбол, където състезателите са в състояние да се продадат на най-високо наддаващите като наемни стрелци от Дивия запад. И все пак играчът, който със сигурност е имал възможността да носи фланелките на други отбори, се врече във вярност на Манчестър Юнайтед в продължение на 24 години.

Той не беше особено умел в правенето на трикове, а скоростта беше неговата визитна картичка в началото на кариерата му. Когато остаря, уелсецът започна да използва повече мозъка си, за да отключва противниковите защити и да създава голове. Докато някои играчи имат проблеми да се представят на ниво в големите мачове, Райън беше точно обратното – появяваше се, когато отборът имаше най-голяма нужда от него. Гигс записа 407 мача във Висшата лига, а едва 87 от тях бяха загубени.

Уелският дракон на "Олд Трафорд" направи първото си участие за "червените дяволи" през 1990-а, като още тогава си личеше, че е нещо специално. В крайна сметка завърши с 13 титли от Висшата лига – повече от всеки друг играч, четири пъти триумфира в турнира за Купата на ФА, три пъти с Купата на лигата, а два пъти стъпи на върха и в Шампионска лига.

Райън Гигс беше постоянен титуляр на "Олд Трафорд" през цялото време на сър Алекс Фъргюсън и се разписа 114 пъти.

Той беше част от знаменития "Клас`92" заедно с Дейвид Бекъм, Пол Скоулс, Ники Бът, Гари и Фил Невил, които изковаха най-големите успехи в историята на "червените дяволи".

Гигс беше най-възрастният от споменатата група, първи проби в мъжкия отбор и съвсем уместно стана последният, който се пенсионира през 2014-а.

За едно поколение фенове на Висшата лига Гигс беше всичко, на което искаха да подражават. Той не беше просто най-добрият футболист в най-добрия отбор в Англия. Уелският дракон се превърна в секссимвол и икона на поп културата. За мнозина Райън е играч №1 в историята на Висшата лига. Неговите продукция, изпълнения и постоянство го направиха елитна звезда, която е достойна за етикета "най-добър".

Той изигра 632 мача за Ман Юнайтед във Висшата лига, записвайки общо 46 435 минути. В 20 сезона той участва в 25 или повече двубои. Едва в последните две кампании преди пенсионирането му изявите намаляха. През сезон 2012/13 Гигс игра в 22 сблъсъка, помагайки на клуба да спечели последната си титла. Сезон по-късно записа 12 срещи, след което окачи бутонките.

Когато уелсецът се присъедини към първия отбор през 1990-а, Ман Юнайтед беше голям само на име. Най-добрите години бяха отминали, а няколко месеца преди това сър Алекс бе пред уволнение. След това обаче червените дяволи станаха синоним на титлата във Висшата лига през 90-те години и в началото на този век. Всъщност 20-кратните шампиони на Англия доминираха в лигата в продължение на 20 години, а Гигс беше там на всяка крачка и винаги поставяше клуба на първо място.

Головете често са начинът, по който даден играч се оценява във футбола, но уелският дракон бе различен. Той беше крило, което помиташе съперниковите футболисти по фланговете, след което доставяше топката на нападателите, които обираха лаврите.

162-те му асистенции са доказателство за неговата отдаденост към отбора. Не е изненада, че той е №1 във Висшата лига и по този показател. И е малко вероятно някой скоро да го изпревари.

И докато Гигс беше считан за най-добрия професионалист на терена, личният му живот извън него отдавна е съпътстван от скандали и противоречия.

Преди няколко месеца Кралската прокуратура оттегли обвиненията срещу него в домашно насилие, но репутацията му без съмнение остава накърнена. Още през 2011-а той се замеси в скандал заради извънбрачна връзка с бивша участничка в "Биг Брадър".

Само седмици по-късно дойдоха неприятните разкрития, че уелсецът също е имал 8-годишна връзка с Наташа Левър - съпругата на по-малкия му брат Родри. Внимателно обгрижван от сър Алекс, неговият темперамент на терена беше сдържан и той нито веднъж не бе изгонен по време на своите 963 мача. Но извън терена имаше нежелани заглавия, обвинения, нощни клубове и спорни връзки със знаменитости. А в съда през миналата година Гигс призна, че просто не може да устои на жените.

Връщайки се в началото на нашия разказ, трябва да се отбележи, че според полицейския доклад половинката на уелсеца е имала леки наранявания, но е отказала да бъде хоспитализирана.

През април 2021 г. беше повдигнато обвинение на Гигс. То се различаваше малко от първоначалната информация. Прокуратурата обвини тогавашния селекционер на Уелс в насилие не само срещу Гревил, но и срещу сестра ѝ.

Легендата на "червените дяволи" бе заплашен до пет години затвор.

В края на април Гигс се изправи пред съда и пледира невинен. Бе му определена гаранция, благодарение на която да излезе на свобода до следващото заседание при едно условие - да не осъществява контакт с предполагаемата жертва.

През лятото на 2022-ра прокурор Питър Райт описа инцидента от ноември 2020-а. Според обвинението в разгара на скандал заради изневяра на Гигс треньорът млатил с лакти сестрата на Кейт, а самата нея блъскал с глава.

През пролетта на 2011-а всичко започна с разкритията за изневярата на Гигс с модела Иможен Томас. Но няколко месеца по-късно "Сън" гръмна с покъртителна история: "Горд баща ли? Райън е негодник! Гигс спеше 8 години с жената на брат си и го презира и семейството му!"

Това довело до видените от полицията "сериозни" подутини по устните и охлузвания по лицето и тялото, заради които обаче тя не е пожелала да бъде откарана в болница.

Райън с брат си Родри

Няколко дни по-късно Гревил свидетелства пред съда. Жената се оплаква, че Гигс я изолирал от приятелите ѝ, забранил ѝ да комуникира със семейството си и между декември 2017-а и ноември 2020-а се опитвал да контролира всеки един аспект от живота ѝ.

Гигс продължи да отрича всяко обвинение, като добави, че самият той е бил много уплашен при нахлуването на полицията в дома му във въпросната вечер. Описа времето, прекарано в ареста, като най-ужасното в живота си и дори избухна в сълзи по време на изслушванията.

Две години след началото на процеса съдът най-накрая се произнесе и обяви Гигс за невинен по всички обвинения. Присъдата бе обявена през април от съдийката Хилари Манли.

"Г-н Гигс е искрено удовлетворен от решението на съда и че след почти три години целият процес най-накрая приключи. Той успя да изчисти името си. Сега целта му е да продължи живота и кариерата си като невинен човек", каза адвоката на уелската легенда Крис Доу.

Райън Гигс бе назначен начело на Уелс през 2018-а. Успя да класира отбора на Евро 2020 (провело се през лятото на 2021 г. заради пандемията от COVID-19), но не успя да води "драконите" на турнира, тъй като бе отстранен два месеца преди континенталния шампионат заради обвиненията в домашно насилие.

През лятото на 2022-ра Гигс официално обяви, че се оттегля от националния отбор, за да може Уелс да се подготвя нормално за предстоящото Световно първенство, "без никакви съмнения около треньорския пост".

Година по-рано - през април 2021-ва, Райън Гигс е трябвало да бъде включен като един от първите двама членове в "Злата на славата" на Висшата лига, заедно с рекордьора по голове в Премиършип Алън Шиърър.

Заради обвиненията в домашно насилие обаче от Премиършип отказаха да удостоят Гигс, а с тази заслужена чест на негово място приеха Тиери Анри.