Баща утрепа пияния си син с чук, размина се условно

Крими
13:50 - 11 Октомври 2019
1608
Баща утрепа пияния си син с чук, размина се условно

79-годишен баща получи условно наказание от Окръжния съд в Пазарджик за това, че е причинил смъртта на сина си, удряйки го с чук.

Присъдата е 3 години условно за Христо Присадов от близкото до областния град село Добровница. Във фаталния септември преди 2 години 54-годишният Илия се прибрал за пореден път пиян до козирката и когато видял баща си у дома, започнал да го налага с юмруци по лицето и рамото.

За да го сплаши, възрастният мъж взел чук и когато синът посегнал да удари баща си, Христо му нанесъл няколко удара в главата. След това родителят го пренесъл с платнище до пристройка в двора, но окопитилият се по-млад мъж отново посегнал и баща му вдигнал чука и го стоварил в главата на сина си.

След това го оставил в стаята, завързал му ръцете и краката, за да не се движи, завил го с одеяло и се преместил в другата част на къщата. На другия ден сутринта, когато отишъл, Христо заварил сина си мъртъв. Според съдебно-медицинската експертиза Илия Присадов е починал от нанесените му 7-8 удара с чук по главата, които са причинили тежка черепно-мозъчна травма.

Възрастният мъж заяви пред окръжните магистрати, че не е искал да убива сина си, а само да го усмири, да не налита на бой, тъй като пиянствата и побоите на Илия били ежедневие и родителите му едва издържали. Осъденият на 3 години условно с 5-годишен изпитателен срок трябва да плати на внука си, син на убития Илия, обезщетение от 50 000 лв.