„Черешката на тортата“ се завръща

Мегз готви не за 4, а за 85 души

Любопитно
16:35 - 05 Декември 2019
7020
„Черешката на тортата“ се завръща

„Черешката на тортата“ се завръща с нов сезон. Шеф Манчев е приготвил кулинарни задачи за всяка седмица от 9 декември в 20.00 ч. в ефира на Нова тв. Гери Турийска, Михаела Тодорова, Сократ Сократов, Миглена Каканашева и Къци Вапцаров ще се изправят пред неочаквани предизвикателства и ще впечатлят зрителите с неповторим кулинарен усет.

Старт на първото кулинарно дерби за сезона поставя Гери Турийска, която като на игра с много експерименти, ще подготви страхотна вечеря. На трапезата ще сложи слага няколко вида разядки, плато с морски дарове, интересни предястия и сладко-солен десерт. Вечерта ще бъде изпълнена със забавни игри и любопитни разговори, а завършекът обещава комична изненада гарнирана със страхотни подаръци от грижовната домакиня. Неин помощник в кухнята ще бъде съпругът ѝ Ясен.

Втора в ролята на домакин влиза Мис Плеймейт 2019 – Михаела Тодорова. Сексапилната красавица разбива всички предразсъдъци и приготвя впечатляваща българска вечеря. Менюто включва интересна салата, пълнени сухи чушки, капама и бадемов крем за десерт. Ведрото настроение е неотлъчно с компанията, а за финал Михаела е подготвила и тематична музикална изненада.  

В сряда зрителите ще влязат в модерния дом на модела Сократ Сократов, където с помощта на негова приятелка, ще покаже „най-голямото готвене“ в живота си. Двамата приготвят атрактивна салата, няколко предястия, пуешко месо с гарнитура от тиква, сладък и солен картоф, както и оригинален десерт – сладолед от плодове. Гостите ще се наслаждават на увлекателните разговори и вкусната и страхотно поднесена храна. Накрая Сократ успява да впечатли участниците и със своята изненада, която ги пренася на един красив остров в Европа.


Миглена Каканашева-Мегз е четвъртият домакин в „Черешката на тортата“. Тя кани гостите в родния си дом в град Раковски. Помощник в кулинарното приключение е нейният любим, с когото приготвят традиционна българска вечеря. Тя включва салата от розови домати, джолан с картофи, а за десерт – тиквеник. Мегз започва с изненадите още с посрещането на участниците, защото менюто, което е приготвила е не за петима, а за 85 души. Това провокира разговори на тема благотворителност, а краят на вечерта е озвучен с традиционна българска музика.