„Нашият град“ на група „Тангра“ става химн на Белоградчик

Топ
19:01 - 26 Юли 2024
1174
„Нашият град“ на група „Тангра“ става химн на Белоградчик

Любимият на няколко поколения музикален хит „Нашият град“ на група „Тангра“ вече ще бъде официален химн на Белоградчик. Идеята не е спонтанна, а дълго обмислена от екипа на кмета на града край скалите Боян Минков, съобщи severozapazenabg.

„Заедно с музикантите от група „Тангра“ и поета Александър Петров, автор на текста на песента „Нашият град“, се договорихме тя да стане химн на Белоградчик. Разбрахме се да заснемем и нов видеоклип още през следващия месец. Обещано и изпълнено!“, сподели Боян Минков.

Поканата за римейк на култовото парче, който да стане химн на Белоградчик беше отправена публично към рок легендите по време на концерта им в началото на събитията от лятната културна програма в града. След като авторът на текста, Александър Петров, който държи авторските права е дал съгласието си, предстои среща с наследниците на автора на музиката, неговия чичо, Борис Карадимчев.

Очаква се още през август да бъде заснет новият видеоклип. „Музикантите държат основната част да бъде заснета в Летния кинотеатър „Гъбите“, който изцяло реновирахме след 30 години разруха. Ще има и кадри от култови места в стария клип – около Хотел „Скалите“ и Младежкия дом, но със съвременен прочит… Лека препратка към миналото и повече към настоящето… Договорихме се, концепцията е ясна.“, уточни кметът Боян Минков и допълни:

„В този град, в който друго освен да се влюбиш, …вече има какво да се случи!“

Песента „Нашият град“ е част от саундтрака на филма „Оркестър без име“ и с нея започва самия филм, но не е писана специално за него. По решение на основателят и китарист на група „Тангра“ Константин Марков, (който почина през 2021 г.), тя дава името и на първи албум на групата в началото на 80-те години.