„Нетфликс” отряза Меган Маркъл

За момента не е ясно дали анимацията все пак на някакъв етап може да види бял свят

САЩ
22:50 - 05 Май 2022
5604
„Нетфликс” отряза Меган Маркъл

През лятото на миналата година стана ясно, че Меган Маркъл и принц Хари ще създадат анимация - Pearl, като част от договора си с „Нетфликс”, която ще има за цел да вдъхнови всички малки момиченца.

Но това няма да се случи. Стрийминг платформата е решила да се откаже от разработването на анимацията. Причината се крие в отлива на абонати, който „Нетфликс” регистрира през първото тримесечие на 2022 г., както и в прогнозите, че през следващите три месеца може да загуби още два милиона абонати. 

Това доведе до изтриването на 50 милиарда от стойността на компанията и наложи вземането на радикални мерки. Една от тях е прекратяването на работата по някои бъдеще проекти с цел намаляване на разходите.

Pearl трябваше да разкаже историята на 12-годишно момиче, което се вдъхновява от жени, оставили отпечатъка си в историята. За момента не е ясно дали анимацията все пак на някакъв етап може да види бял свят.

„Нетфликс” обаче ще финансира документалния филм - Heart of Invictus, който ще бъде продуциран от продуцентската компания на принц Хари и Меган Маркъл. Той ще разкаже историите на ранени ветерани, които са участвали създадения от принц Хари спортно събитие Invictus Games.