„Откриха” НЛО в Google Maps

Постът с "доказателствата" за посещението на космическите кораби е гледан хиляди пъти

Любопитно
19:38 - 16 Декември 2019
4530
„Откриха” НЛО в Google Maps

Привърженици на конспиративните теории смятат, че са намерили фотографски доказателства за извънземен космически кораб, посетил Земята на ... Google Maps.

Профилът в Ютюб UFOmania публикува „доказателствата“ за забелязано НЛО на страницата си. Постът е гледан хиляди пъти. Хората смятат, че това е окончателното доказателство, че извънземните пътуват чак до Земята, спират за бърза възможност да се снимат, а след това отлитат, без да ни се обадят.

След като видяха кадрите, колеги на конспираторите впрегнаха всичките си знания за извънземните, науката и космическите пътувания, решиха, че НАСА и американските военни крият „посещенията” на космическите кораби на Земята.

Някои хора предполагат, не без основание, че това може да е водна капчица върху обектива. Това би обяснило защо изглежда зеленикаво - това е просто изкривяване на планината отзад. Други казват, че вероятно е метеорологичен балон, което обикновено е добро предположение, когато някой твърди, че е забелязал НЛО.

Обаче вярното не е нито едното от тези обяснения. Истината е много по-смешна.  Става дума за интернет приложение за правене на панорамни снимки, които после може сами да добавяме в Google Maps, чиито воден знак прилича досущ на НЛО.