Бг футболист арестуван, спипаха го да кара с кокаин

Новини
14:54 - 21 Септември 2021
5477
Бг футболист арестуван, спипаха го да кара с кокаин

Полицията в Монтана е арестувала футболист, след като е хванат да кара колата си под въздействието на кокаин, съобщава местното издание "Конкурент". Оказва се, че мъжът е център-нападателят на Монтана Стефан Христов. Той карал "Мерцедес Е 270" и е спрян от пътните полицаи в неделя сутринта, малко преди 10 часа. При тест за наркотици пробата била положителна за употреба на кокаин. 

Униформените са претърсили хотелската му стая, където живеел. На нощното му шкафче е намерено и иззето бяло прахообразно вещество с тегло 1,3 грама, което при направения полеви тест реагирало на кокаин. Срещу плевенчанина е започнало досъдебно производство. 

Според "Спортал", от ръководството на "Монтана" реагира светкавично на скандала и прекратява договора на футболиста. Интересното е, че инцидентът се е случил на следващия ден след първия гол на Христов с екипа на "Монтана". Той донесе равенството 1:1 при гостуването срещу "Миньор" (Пк) в X кръг на Втора лига.

Стефан Христов премина в "Монтана" през юни, след като преди това натрупа богат опит в Първа лига. Нападателят има общо 121 мача и 16 гола в елитната ни дивизия с отборите на "Любимец", "Витоша" (Бистрица), "Дунав" и "Царско село". Играл е още в "Спартак" (Пл) и "Етър".