Билково суфле от хляб
За 2 порции, 70 мин

Продукти
125 г хляб
1 глава лук
¼ връзка магданоз
3 клонки майорана или риган, чубрица (пресните билки може да се заменят със сухи)
20 г масло
100 мл прясно мляко
сол, черен пипер и индийско орехче
Приготвяне
Хлябът се нарязва на кубчета. Запича се в загрята фурна на 200 градуса (с вентилатор 180 градуса) 4-5 мин.
Обеленият лук се наситнява. Магданозът и майораната се нарязват на дребно.
Маслото се разтопява до образуване на пяна. Запържва се лукът на средна температура 3-4 мин.
Прибавят се магданозът, майораната и хлябът. Маха се от котлона и се разбърква.
Жълтъците се разбъркват с прясното мляко, сол, черен пипер и индийско орехче. Изсипва се върху хлебната смес и се разбърква.
Белтъците се разбиват с 1 щипка сол на сняг. Добавят се в сместа с внимателно разбъркване чрез повдигане – да не спаднат белтъците.
Две формички за печене се намазват с малко масло. Разпределя се хлебната смес.
Пече се в загрята фурна на 200 градуса (с вентилатор 180 градуса) около 30 мин.
Суфлетата се изваждат от формичките и се оставят 2 мин. да изстинат.