Биполярен ли е Киро? Петков чупел шишета и стъкла на преговорите

Как да правим срещи с хора като него, попита днес Бойко Борисов

Актуални новини
13:27 - 20 Март 2024
10936
Биполярен ли е Киро? Петков чупел шишета и стъкла на преговорите

Много любопитно изречение изпусна днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на брифинга в ранни зори. То обаче остана на заден план заради напрегнатия политически сюжет, който вече придобива очертания на латиноамериканска сапунка. В разгара на пресконференцията Борисов разкри, че Кирил Петков е чупел шишета и стъкла на масата по време на преговори. 

Ето и контекста, в който лидерът на ГЕРБ спомена за тези шокиращи факти: 

"Ние сме склонни от първия момент, затова избрах най-добрия преговорен екип. ГЕРБ има един лидер. Аз не приемам да се срещам с по пет-шест души, да ме награкат и след това пет-шест човека да ми говорят от телевизорите. Не искам такава среща, защото те се държат невъзпитано.

И ако вие присъствате на среща, в която Кирил Петков чупи шишета и стъкла на масата, вие ще искате ли такава среща? Как да правим срещи с тях? Мария Габриел правеше срещи. Те се кълняха, че ще я слушат. Разбрах за кашони и напитки, те и централата си продадоха. Използват чужди централи. Ние им даваме и нашата централа на тях", сподели Бойко Борисов. 

Всъщност, това не е първият път, в който Бойко Борисов прави открити намеци за притеснителни сигнали в поведението на Кирил Петков. На 24-ти август 2022 г. на брифинг на ръководството на ГЕРБ по повод окончателното решение на съда, че арестът му е бил незаконен, той коментира следното: 

"Това решение е взето на една оргия с "пици с кристали", много уиски, бяло вино и заря поръчали, с единствена задача да ме извлекат пред децата с белезници, знаейки, че извършват незаконни действия".

Тогава думите на Бойко Борисов звучаха хаотично и леко сюрреалистично, но към днешна дата много от зрителите на политическия екшън у нас си задават въпроса дали всичко това не се реални сюжети.