Битият студент от Хага: С часове се молих на полицаите да извикат лекар

Евгени Марчев твърди, че нито е хвърлял предмети, нито е провокирал униформените

Общество
17:52 - 17 Юли 2020
4031
Битият студент от Хага: С часове се молих на полицаите да извикат лекар

Евгени Марчев, станал известен като "Студентът от Хага", който беше настанен с комоцио в „Пирогов“, след полицейски побой твърди, че с часове е молил в районното да му извикат лекар.

"Боляха ме гърдите, едва дишах, полицаите ми казаха, че нищо ми няма", заяви Марчев пред Цветанка Ризова в ефира на Би Ти Ви. Младежът разказа подробно своята версия за мелето на жълтите павета.

„Хващат ме за ръката и ме издърпват назад. При издърпването един от полицаите ме хваща за гърба и ме хвърля назад, падам настрани. И един от полицаите, той не беше с маска, почна да ми нанася удари в брадата, два-три удара. При втория, третия удар започнах да усещам, че припадам. Бях проснат“, разказа той и допълни: „Проснати по този начин с лицето към земята като най-големите наркобарони, задържани в Европа. И точно в този момент усетих какво е да загубиш чувството си на свобода, на гражданска инициатива.

„Когато някой дойде при теб, без никаква причина и те задържи, ти усещаш, че си никой в тази държава, абсолютно никой“, заяви Евгени Мирчев. Студентът каза още, че няма никакво намерение да поставя всички полицаи под един знаменател. И помоли участниците в протеста да не провокират органите на реда, които не са им врагове.

"Полицаите не бият от вчера или от миналата седмица. Не се е случило нищо, което не съм очаквал", примирено каза още младежът.