Бито и вързано до пътя магаре застраши хиляди шофьори на пътя Казанлък - Стара Загора

Осем полицаи спасиха животното и написаха акт на собствениците му

У нас
15:04 - 05 Юни 2020
1896
Бито и вързано до пътя магаре застраши хиляди шофьори на пътя Казанлък - Стара Загора

Безстопанствено магаре, завързано от безразсъден стопанин на главният път Казанлък-Стара Загора застраши хиляди шофьори и пътници по трасето.
 
Животното бе изоставено, завързано на дълго въже за дърво в банкета на пътя, и само чудо спаси и него, и пътуващите, тъй като въжето бе оплетено и в друго дърво, което е скъсило „каишката“ му и е предотвратило излизането на магарето на пътя.


 
Животното бе с видими следи от насилие, видимо неглижирано и изоставено, с множество рани по муцуната, краката, както и стари белези.
 
Главният път Казанлък – Стара Загора е в Топ 10 на най-опасните пътища у нас. И е печално известен с десетките загинали пътници и шофьори заради инциденти, свързани с излезли на пътя животни.
 
В края на септември моторист загуби живота си в опит да избегне удар с излязла на пътя крава; по-късно двама младежи умират след катастрофа с каруца без светлини, а година по-рано бременна в 6-ия месец жена едва не загина, след като колата й се вряза в безстопанствени коне.
 
При нито един от случаите на катастрофа с починали не бе открит собственика на животното на пътя.

От Пътното управление в Стара Загора многократно обещават да сложат мантинела по отсечката.
 
Полиция пристигна на мястото на безстопанственото животно. Осем служители на реда повече от час търсиха решение на проблема, съобщава БГНЕС.
 
В крайна сметка се появиха мъже, които твърдяха, че животното е тяхно, и то им бе предадено без дори да покажат документи за собствеността му. Обясненията им защо животното е край пътя бяха крайно несвързани.

На нарушителите бе съставен акт в размер на 50 лв.