Бивш голмайстор на ЦСКА: Профуках $1.5 млн. на комар! (ВИДЕО)

Казината и кръчмите бяха мой дом, призна колоритният Генади Симеонов

Спорт
16:30 - 25 Септември 2024
5696
Бивш голмайстор на ЦСКА: Профуках $1.5 млн. на комар! (ВИДЕО)

"Пръснах 1,5 милиона долара по комар и кръчми, но вече съм нов човек. От 17-18 години не съм влизал в хазартни заведения", признава бившият футболист на ЦСКА Генади Симеонов, който навремето се разписа с червения екип и срещу Нюкасъл в Англия.

"Футболът е чудна игра, понякога можеш да изкараш и доста пари. Веднъж, след само един изигран мач е получих невиждана премия от 30 000 лева!", допълва той.

Генчо, както му викат на галено, стана известен с екипа на култовия пернишки Металург, с чийто екип бележеше гол след гол. След това го привлече ЦСКА, където бързо стана любимец на феновете.

Генади Симеонов често се впуска и във фенските турнири на ЦСКА, където също блести

Бившият професионален футболист е изключително популярно име във северозападната част на България.

В момента ветеранът тъче на три фронта – работи към местната община в "Паркинги и гаражи", играе футбол на малки вратички и на големи, като 53-годишният Симеонов е лидер на тим от врачанската "Б" окръжна група.

Косата побелява, но страстта към футбола остава

"В момента пуша по две кутии цигари на ден, но не ми пречи да тичам повече от някои млади футболисти", признава врачанинът, който допълни за порока си от преди време: "Веднъж Пената, вместо да ми се скара, че пуша, ми поиска една цигара".

За известен период той играе и с екипа на Монтана, където се подвизава като млад футболист Стилиян Петров.

"Дадох му ценен съвет, когато Стенли се е колебаеше дали да избере офертата на ЦСКА или тази на Литекс", споделя в подкаста Блиц Live още Гената.

Сега той живее със своята половинка във врачанското село Лиляче, а 2024 година му носи огромна радост, тъй като става два пъти дядо – на момченце и на момиченце.