Бивш кандидат-кмет на Благоевград счупила витрината на македонския клуб в Благоевград

Това е изказване на позиция, относно македонския въпрос, отсече Людмила Костадинова

Актуални новини
21:30 - 08 Февруари 2023
3661
Бивш кандидат-кмет на Благоевград счупила витрината на македонския клуб в Благоевград

Двама от задържаните за счупената витрина на Македонския културен клуб в Благоевград са общински служители, съобщи полицията.

Първоначално задържаните по случая са четирима - двама мъже и две жени. Пред екип на Би Ти Ви отговорност за счупената витрина пое изцяло една от дамите, която е бивш независим кандидат за кмет на Благоевград - Людмила Костадинова.

„Това всъщност не е просто вандалски акт. Това е изказване на позиция, относно македонския въпрос. Бяхме дълбоко потресени и възмутени. Българските граждани, които отидоха да изкажат почит към българския герой Гоце Делчев, бяха спрени на границата и недопуснати“, каза Костадинова.

„Моето решение се базира на принципа на реципрочност. След като в Северна Македония уволнят митничари, гранични полицаи, всички служители, които предизвикаха това стълпотворение в деня на поклонение пред Гоце Делчев, аз незабавно ще уволня двамата служители“, каза кметът на Благоевград Илко Стоянов.

На 4 февруари македонските власти не пуснаха нито български граждани, нито медии да влязат в Северна Македония, за да отразят честванията в Скопие на годишнината от рождението на Гоце Делчев.