Бившият крал на Белгия Албер II загуби спора за бащинство

Художничката Делфин Боел води битка да бъде призната за дъщеря на екс монарха

Свят
19:20 - 13 Декември 2019
2888
Бившият крал на Белгия Албер II загуби спора за бащинство

Бившият крал на Белгия Албер II изгуби обжалване срещу използването на негова ДНК за разрешаване на отдавнашния спор за бащинство с художничката Делфин Боел, предаде ДПА, позовавайки се на агенция Белга.

Петдесет и една годишната Боел води битка да бъде призната за дъщеря на Албер Втори от 2013 г. Тя твърди, че преди десетилетия майка й, баронеса Сибил дьо Селис Лоншан, е имала продължителна любовна връзка с бившия крал.

Художничката Делфин Боел твърди, че майка й е имала любовна афера с Албер IIПрез май Албер II се подложи на тест за бащинство, но резултатите останаха поверителни, докато съдът не се произнесе по обжалването, което днес беше отхвърлено. Това означава, че Делфин Боел може да подаде иск за оспорване на бащинство на базата на проба от негова ДНК. ДНК тест през 2013 г. установи, че Жак Боел - бившият съпруг на майка й, не е биологичен баща на Делфин.

Осемдесет и пет годишният Албер II, който абдикира през 2013 г., винаги е отричал, че е баща на художничката, но призна, че в брака му с бившата кралица Паола е имало трудни периоди.