Близо 7 г. затвор за Бисер, който преби до смърт приятелката си и я снима

Тя трябваше да е жива, не е заслужила това, разкайва се убиецът

Общество
14:26 - 30 Ноември 2021
1899
Близо 7 г. затвор за Бисер, който преби до смърт приятелката си и я снима

51-годишният Бисер Борисов, който на 25 декември м. г. преби до смърт любовницата си Анелия Първанова в карловското село Ведраре, снима я как бере душа и прати клипа на свои близки, ще лежи 6 години и 8 месеца в затвора при първоначален строг режим. Мъжът призна вината си и присъдата е след редукцията с една трета, която му се полага при тази процедура.

„Тя трябваше да е жива, не е заслужила това”, каза пред Пловдивския окръжен съд Борисов. „А ти какво заслужаваш? ”, попита го съдия Иван Бонев. „Каквото прецените”, отвърна подсъдимият.

Бисер Борисов е женен. През 2018 г. отишъл да работи в Чехия, където се запознал с Анелия Първанова и започнали връзка. Когато се върнали в България, се настанили на квартира във Ведраре. Двамата често пиели заедно, но Анелия имала тежък проблем с алкохола и злоупотребявала всеки ден. Бисер я запознал със съпругата си Даниела и няколко дни живели тримата заедно в семейното жилище, като мъжът обяснил, че приятелката му е вечно пияна и се нуждае от помощ. После Бисер и Анелия се върнали в квартирата и продължили досегашния си начин на живот, като мъжът често я биел. Съседи разказали, че непрекъснато чували псувни и скандали, Анелия ходела с посинено лице,  а по стените на жилището имало следи от кръв.

На 25 декември 2021 г. Бисер се прибрал вкъщи и намерил Анелия много пияна. Била се изпуснала и по голяма, и по малка нужда и се съблякла гола. Мъжът се вбесил и започнал да я бие с юмруци по главата. Когато Анелия изпаднала в безпомощно състояние, я сложил на дивана и я снимал. Изпратил клипа на съпругата си и на две жени, техни общи познати с Анелия. Една от тях го посъветвала веднага да се обади на телефон 112, а тя самата звъннала на кмета на селото. Бисер набрал  спешния телефон, но чак на 27 декември. Анелия била транспортирана в болница, където починала на 16 януари 2021 г. от тежка черепно-мозъчна травма.

„Този клип е направен от съображения, различни от човешките. Анелия е страдала дълго. За това свидетелства коледарят Иван Петров, посетил квартирата на двамата. Той разказва как Анелия е лежала, без да мръдне, но е плачела”, заяви адвокат Светлана Паскалева, защитник на бащата и дъщерята на убитата Анелия.

Защитата на Бисер Борисов пледира, че всъщност той се е обадил на телефон 112 и по-рано, обяснил, че приятелката му е безпомощна след много алкохол, но не обърнали внимание на сигнала му и обяснили, че като изтрезнее, ще се оправи.

„Нали клиентът ви призна фактите и обстоятелствата от обвинителния акт, сега отричате ли ги”, реагира в този момент съдията.

Бисер Боянов ще трябва да плати на бащата, майката и дъщерята на Анелия Първанова по 80 000 лв.