Блумбърг за Тръмп: Той е патологичен лъжец

Президентът редовно се оплаква от отразяването на мейнстрийм медиите на администрацията си

Свят
14:31 - 03 Февруари 2020
1258
Блумбърг за Тръмп: Той е патологичен лъжец

Майкъл Блумбърг размени обиди с Доналд Тръмп, като нарече президента "патологичен лъжец, който лъже за всичко: фалшивата си коса, затлъстяването и изкуствения си тен, постигнат със спрей".

Коментарът, направен чрез пресаташето на кандидата за президент от Демократическата партия, дойде в отговор на обидни публикации в "Туитър" и коментари, направени от президента в интервю по темата "Супербоул" за любимата му телевизия Fox News.

В интервюто Тръмп е бил попитан какво мисли, когато чуе имената на различни свои политически опоненти.

"Много дребен", казал той за Блумбърг, допълвайки: "Просто мисля за дребен."

77-годишният Блумбърг е висок 173 см. 73-годишният Тръмп е около 190 см висок.

Тръмп след това повторил без доказателства, както го е направил по-рано в "Туитър", по отношение на Блумбърг, настоявайки за специално отношение в първичните избори на Демократическата партия заради височината му.

"Сега той иска кутия за дебатите, за да стои прав. ОК, това е ОК, няма нищо лошо, можеш да бъдеш нисък. Защо трябва да получава кутия да стои прав, ОК? Той иска кутия за дебатите. Защо наистина трябва да има право на това? Това означава ли, че всички останали получават кутия?"

Президентът също така заяви, че "би се радвал да се състезава срещу Блумбърг. С удоволствие."

Блумбърг каза пред журналисти в Лос Анджелис, че "Тръмп знае, че мога да го победя".

Размяната на обиди с Тръмп може да е знак за кандидат, печелещ доверие, най-малкото заради това, че президентът е известен със склонността си да избухва, когато е поставен под натиск.

Откакто обяви кандидатурата си за номинацията на Демократическата партия в края на ноември, Блумбърг похарчи доста пари за реклама и за финансиране на предизборния си щаб. С това той започна да оказва съответно влияние върху надпреварата и социологическите допитвания.

Той не участва в предварителните избори в щата Айова, които са по-късно днес, или в щата Ню Хемпшър, където са следващите избори. Но той вече е четвърти в социологическите проучвания, а Националният комитет на демократите промени правилата за участие в предизборните дебати, които оставяха неговата самофинансирана кампания извън прожектора на телевизиите.

В резултат Блумбърг изглежда готов да се появи в първия дебат според новите правила в щата Невада на 19 февруари.

Тръмп засили атаката си в "Туитър".

"Мини-Майк е част от фалшивите новини", написа президентът, както нарича той собственикът на авторитетната медия Блумбърг нюз.

Тръмп редовно се оплаква от отразяването на мейнстрийм медиите на администрацията си. Блумбърг не се е оттеглил от бизнеса си и въпросите за това как медийната му компания ще отрази кампанията му се завъртяха.