Бобено пюре с босилек
за 4 порции, 25 мин
Кухня
08:34 - 05 Ноември 2020
5583
Продукти
250-300 г сврен и отцеден боб
1-2 скилидки чесън
4-5 с.л. картофено пюре на прах
1-2 с.л. меко масло
2-3 с.л. зехтин или олио
1/2-1 ч.л. настъргана лимонова кора
1 ч.л. ломонов сок
босилек
черен пипер и сол
Приготвяне
Обеленият и нарязан на тънки филийки чесън се запържва в маслото до леко жълто.
Прибавят се пасираният боб и картофеното пюре, разтворено в около 200 мл от бобения бульон или вода.
Кипва и се разбърква за кратко на тих огън до гладка смес.
Подпрява се с лимоновия сок, лимоновата кора, сол и черен пипер.
Залива се със счукания босилек, разбъркан със зехтина или олиото.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.